top of page

Compagnon d’Art staat voor

Compagnon d’Art is een reisgezel in het kunstenveld. Of je nu kunstenaar, organisatie of toeschouwer bent: Companon d’Art gaat mee in je traject. In dialoog van bij de start, bij het afbakenen van het reisdoel. In dialoog onderweg, vanuit het besef dat er en cours de route nieuwe zaken te ontdekken vallen. In dialoog achteraf, bij het leren uit het traject en het werken aan nieuwe ideeën.

 

Die dialoog kan in heel verschillende vormen:

 

Ondersteuning aan kunstenaars

Compagnon d’Art ondersteunt kunstenaars bij één project of gedurende lange tijd.

Van het opmaken van dossiers, over het hertalen van kunst naar teksten voor tentoonstellingen, publicaties en websites, tot het bieden van een inhoudelijk klankbord in de artistieke praktijk.

 

Samenwerking met culturele partners

Compagnon d’Art helpt kunstencentra, musea, galerieën, collectieven en andere organisaties bij onder meer het bedenken en realiseren van tentoonstellingen, het schrijven van publieksteksten of het geven van inleidingen.

 

Verbinding tussen kunst, kunstenaar en toeschouwer

Compagnon d’Art helpt toeschouwers hun weg vinden in het kunstenveld. Dit kan door het geven van lezingen, het begeleiden van atelierbezoeken, het helpen samenstellen van een cultureel programma of het rondleiden in een tentoonstelling.

bottom of page