top of page

Het traject dat Compagnon d’Art Els Vermeersch tot nu toe heeft afgelegd is divers, net zoals haar reisgezellen.

 

Als trekker van Kunstencentrum De Poort in Zonnebeke mocht ze meereizen met hedendaagse kunstenaars, zien hoe zij antwoorden zoeken en die antwoorden helpen delen met een publiek.

 

Bij vormingsorganisaties trok ze mee in de ontdekkingstocht van dat publiek. Hoe kijkt een breed publiek naar kunst? Wat verwachten ze van kunst? Wat halen ze eruit voor hun eigen traject?

 

In Mu.ZEE, het kunstmuseum aan Zee, leerde ze dan weer de vragen, de dromen en doelen van een organisatie kennen. Hoe ga je om met kunst? Hoe laat je kunst zien? Welke keuzes maak je? Hoe krijg je alle soorten partners mee in je verhaal?

 

Vandaag is Els Vermeersch actief als Compagnon d’Art. Daarin kan ze alle invalshoeken en ervaringen samenbrengen. Als Compagnon trekt ze telkens een tijdlang op met kunstenaars, organisaties en toeschouwers, en maakt ze mee het kunstenveld van vandaag.

 

Als Compagnon d’Art werkt Els Vermeersch als artistiek leider voor en mét wit.h, een sociaalartistiek kunstencentrum dat CRIP kunstenaars uitdaagt en helpt groeien. Daar wordt ze zelf ook uitgedaagd: wit.h breekt in op de traditionele begrippen kunst en kunstenaar en geeft er een heel eigen invulling aan.

 

Heel veel trajecten, heel veel mensen, heel veel organisaties. Eén constante: kunst.

IMG_6622.jpg
bottom of page